Збитки навколишньому середовищу на суму понад ₴6,3 млн. — прокуратура Харківщини направила позов до суду

Куп’янською окружною прокуратурою до Господарського суду подано позовну заяву про стягнення з лісового господарства збитків, заподіяних навколишньому природному середовищу понад 6, 3 млн гривень.

Як повідомив керівник окружної прокуратури Едуард Миргородський, в ході вивчення питання дотримання вимог природоохоронного законодавства у сфері охорони, використання і відтворення природних ресурсів окружною прокуратурою встановлено, що Державною екологічною інспекцією у Харківській області проведено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства у діяльності ДП «Куп’янське лісове господарство».

За результатами проведення планової перевірки встановлено, що зазначеним суб’єктом господарювання порушенні вимоги ст. 19, 64, 69 Лісового кодексу України, а саме права та обов’язки постійних лісокористувачів щодо забезпечення охорони лісів від незаконних рубок. Так, підприємством було проведено вирубку дерев, які не підлягали вирубці.

Розмір завданих збитків державі складає понад 6, 3 млн грн.

За вказаним фактом Куп’янською окружною прокуратурою до господарського суду подано позовну заяву про стягнення шкоди, заподіяної державі внаслідок порушення природоохоронного законодавства.

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

You may also like...