Судитимуть трьох осіб, які організували незаконну діяльність шахрайського колцентру в Харкові

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно трьох осіб за фактом шахрайства, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, у 2020 році дві 20-річних жінки та 35-річний чоловік організували діяльність кол-центру, співробітники якого обманним шляхом виманювали гроші у інших осіб.

Возможно, это изображение 1 человек и текст «>> напр направлено до суду харквська обласна прокуратура»

Шахрайський кол-центр розташовувався в орендованому офісному приміщенні, облаштованому меблями, комп’ютерами з відповідним програмним забезпеченням та іншою технікою.

Чоловік модерував роботу співробітників кол-центру, обвинувачені жінки спільно з іншими особами виконували функції операторів.

Шахраї телефонували громадянам і представлялися співробітниками фінансових установ. Під час розмови вони вводили потерпілих в оману, отримували відомості щодо банківських карток, після чого наявні на картках гроші перераховували на рахунки, відкриті на підставних осіб.

Справу розглядатимуть у Червонозаводському районному суді м. Харкова.

Досудове розслідування проводили слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Харківська обласна прокуратура

You may also like...