Трьох спецпризначенців поліції викрито у вимаганні хабарів від наркозалежних

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури трьох поліцейських батальйону патрульної служби поліції особливого призначення Головного управління Нацполіції в Запорізькій області викрито на одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Правоохоронці несуть службу у районі проведення операції Об’єднаних сил на Луганщині.

За даними слідства, співробітники батальйону організували схему вимагання хабарів від наркозалежних місцевих мешканців. До протиправної діяльності поліцейські залучили спільника, який на їхню вимогу створював підстави для затримання громадян з наркотиками. Правоохоронці погрожували наркозалежним кримінальною відповідальністю та вимагали «грошову винагороду» для її уникнення.

Поліцейських затримали у порядку ст. 208 КПК України на в’їзді до міста Лисичанськ після одержання від наркозалежного 15 тис грн. Наразі їм повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. Слідчі та процесуальні дії тривають, встановлюються інші епізоди протиправної діяльності підозрюваних.

Заходи з викриття проводилися прокуратурою спільно з територіальним управлінням ДБР, розташованим у місті Краматорськ, за оперативного супроводу Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Луганської обласної прокуратури

You may also like...