У Дніпрі організоване угруповання вимагало гроші з підприємців, представляючись керівниками підрозділів СБУ

Співробітники Управління внутрішньої безпеки СБ України встановили, що учасники групи, які видавали себе за співробітників СБУ, слідчих поліції та «злодіїв у законі», вчинили розбій та вимагали з підприємця 300 тисяч доларів США. У разі несплати грошей зловмисники погрожували чоловіку і його близьким родичам насильством та фізичною розправою.

Також для заволодіння бізнесом підприємця учасники групи примушували його підписати відповідні правоустановчі документи.

На изображении может находиться: один или несколько человек и люди сидят

Оперативники спецслужби задокументували факт отримання зловмисниками частини суми у розмірі 100 тисяч американських доларів.

Правоохоронці затримали одного з учасників угруповання згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України у торгово-розважальному центрі під час одержання ще однієї частини «траншу».

Наразі затриманому повідомлено про підозру в скоєнні злочину та вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 187 (розбій) та 189 (вимагання) Кримінального кодексу України тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших учасників групи.

Операція з викриття зловмисників проводилась спільно зі слідчими-детективами поліції Дніпропетровщини під процесуальним керівництвом другого відділу обласної прокуратури.

Служба безпеки України

You may also like...