У Дніпрі співробітників нотаріального архіву підозрюють у систематичному одержанні хабарів за оформлення документів

Дніпропетровською місцевою прокуратурою №4 затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно чотирьох працівників Державного нотаріального архіву Головного територіального управління юстиції в області за ч.3 ст.28, ч.4 ст.368-4 КК України (одержання неправомірної вигоди, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб).

Так, виконувач обов’язків начальника Державного нотаріального архіву у Дніпропетровській області-державний нотаріус, виступаючи в ролі організатора, спільно з трьома працівниками архіву, залученими у якості виконавців, протягом січня – березня 2019 року налагодили схему з одержання неправомірної вигоди за оформлення дублікатів документів щодо права власності на об’єкти нерухомості, вимагаючи від громадян за послуги грошові кошти, розмір яких майже в 10 разів перевищує вартість офіційних платежів.

Правоохоронними органами встановлено 55 фактів одержання фігурантами справи неправомірної вигоди на загальну суму понад 100 тис грн.

Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: санкцією вказаної статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

You may also like...