У Дніпрі судитимуть головбуха ТОВ, яка заволоділа грошовими коштами підприємства у сумі понад 1,5 млн. грн.

Прокуратурою Дніпропетровської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт відносно головного бухгалтера товариства з обмеженою відповідальністю за скоєння злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.4 ст.185 КК України (заволодіння, розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах; крадіжка).

Встановлено, що у період з 2010 по 2016 рр. вказана особа, використовуючи електронний підпис директора товариства з обмеженою відповідальністю, заволоділа та розтратила грошові кошти підприємства у сумі понад 1,5 млн грн.

Так, при формуванні в електронному вигляді платіжних доручень головний бухгалтер зазначала номери рахунків фізичних осіб-підприємців, з якими у товариства фактично відсутні будь-які взаємовідносини, на підставі чого їм здійснювалось перерахування грошових коштів.

Крім того, при формуванні в електронному вигляді платіжних доручень про нарахування заробітної плати працівникам підприємства, обвинувачена безпідставно зазначала свій особистий рахунок та суму грошових коштів у вигляді заробітної плати.

Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває.

Андрій Лисенко, речник ГПУ

You may also like...