У хабарництві викрили начальника управління Запорізької обласної держадміністрації

Наразі посадовцю повідомлено про підозру.

Корупційну діяльність посадової особи одного з управлінь облдержадміністрації викрили співробітники управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області, слідчого управління обласної поліції та обласної прокуратури.

Правоохоронці встановили, що керівник структурного підрозділу налагодив корупційний механізм вирішення питань, що входять до кола його функційних обов’язків. За результатами проведення комплексу процесуальних заходів було задокументовано факт вимагання та отримання посадовцем  15,5 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Кошти вимагав за поновлення дії раніше скасованого акту обстеження приймальних пунктів спеціалізованого металургійного переробного підприємства.

У вівторок, 30 червня, керівникові управління Запорізької обласної державної адміністрації поліцейські повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

За прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадуємо, керівництво департаменту Харківської облдержадміністрації підозрюють у привласненні понад пів мільйона гривень бюджетних коштів.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

You may also like...