У Харкові адвокат намагався підкупити слідчого ДБР (відео)

Слідчі ТУ ДБР у місті Полтаві затримали адвоката під час надання неправомірної вигоди.

За інформацією працівників Управління забезпечення особистої безпеки, правник за 2000 доларів США намагався вирішити питання щодо закриття кримінального провадження відносно свого клієнта, яке розслідують слідчі ТУ ДБР у м. Полтаві за фактом смертельної дорожньо-транспортної пригоди, повернення раніше вилученого автомобіля та фальсифікацію відповідних експертних досліджень.

З метою викриття протиправної діяльності адвоката, слідчий ДБР звернувся до керівництва територіального управління, після чого діяв під контролем правоохоронців.

8 лютого 2021 року під час передачі коштів адвоката затримано у порядку ст. 208 КПК України. Грошові кошти виявлено та вилучено у повному обсязі.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 ККУ, та обрання міри запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Харківська та Полтавська обласні прокуратури. Оперативний супровід – Управління забезпечення особистої безпеки ДБР.

You may also like...