У Харкові вручено підозру співробітниці поліції

Перевищуючи свої службові повноваження, працівниця одного з підрозділів поліції Харківщини розблокувала колезі доступ до Інформаційного порталу НПУ. Внаслідок чого поліцейський вніс зміни до підсистеми про закриття адмінпровадження відносно чоловіка, який керував авто у стані сп’яніння.

Працівники Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ встановили інформацію про причетність співробітниці ГУНП у Харківській області до протиправних дій. Поліцейська, перебуваючи на одній із посад Управління інформаційно-аналітичної підтримки та маючи доступ до Інформаційного порталу НПУ, надала доступ до підсистеми працівнику Управління превентивної діяльності, вхід для якого був заблокований.

На изображении может находиться: 2 человека, люди стоят и в помещении

В подальшому старший інспектор УПД спільно з невстановленими особами вніс «корективи» до службової бази стосовно винуватості особи, яка керувала транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. За цими змінами матеріали адміністративного провадження були закриті, відтак чоловік уникнув покарання.

Оперативники внутрішньої безпеки НПУ та слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Полтава, під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області, оголосили про підозру 38-річній поліцейській у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) КК України.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Тривають подальші слідчі дії, з метою притягнення до відповідальності співробітника, який безпосередньо вносив зміни. Наразі він звільнений з поліції.

Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України

You may also like...