У Хмельницькій області викрили у хабарництві голову ОТГ

Голова об’єднаної територіальної громади, до складу якої входять 15 населених пунктів, вимагала неправомірну вигоду за вирішення земельних питань.

Сьогодні, 11 грудня, оперативники управління стратегічних розслідувань в Хмельницький області Нацполіції та працівники обласної прокуратури затримали чиновницю одразу після одержання хабара. 600 доларів США голова ОТГ вимагала та отримала від підприємця за вирішення земельного питання: за надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою на відведення двох земельних ділянок для ведення комерційної діяльності та в подальшому надання їх в оренду для розміщення двох об’єктів зовнішньої реклами.

Вирішується питання про повідомлення їй про підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

You may also like...