У Хмельницькому затримали групу осіб, які вимагали у місцевого жителя 100 тисяч гривень

Двоє зловмисників протягом декількох місяців, погрожували чоловіку і вимагали сплатити неіснуючий борг. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.  Санкція статті передбачає максимальне покарання до 7 років позбавлення волі.

Сьогодні, 31 березня, у ході проведеної операції оперативники управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області спільно з працівниками кримінальної поліції, слідчими слідчого управління поліції області за процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури та силової підтримки спецпризначенців затримали групу осіб, які вимагали в хмельничанина 100 тисяч гривень.

Двоє затриманих протягом декількох місяців, погрожуючи застосуванням насильства та знищенням майна потерпілого, з надуманих підстав вимагали у чоловіка зазначену суму. Для конспірації вони наказали потерпілому перерахувати кошти на вказаний банківський рахунок.

Після перерахунку частини зазначеної суми зловмисників затримали в порядку ст. 208 Кримінального кодексу України.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Наразі вирішується питання про оголошення затриманим підозри та обрання їм запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

You may also like...