У Хмельницькому злочинна група займалась вимаганням грошей у підприємців

Відповідно до санкції ч. 3 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України, членам групи може загрожувати до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 29 листопада 2019 року оперативники обласного управління стратегічних розслідувань Нацполіції, слідчі обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури області із залученням спецпідрозділу КОРД затримали членів злочинної групи.

Поліцейські отримали інформацію, що на території області «працює» злочинна група, яка вимагає від підприємців кошти за безперешкодне здійснення господарської діяльності, а також допомагає бізнесменам усувати конкурентів шляхом залякування та «вибивання» з них неіснуючих боргів. При цьому на підтвердження «боргів» демонстрували розписки, які нібито були написані підприємцями.

Встановлено, що на початку листопада члени злочинної групи прийшли до підприємця та повідомили, що він начебто заборгував 13,7 тисячі доларів США і повинен їх якнайшвидше повернути. Побоюючись фізичної розправи та знищення майна, підприємець пообіцяв віддавати «борг» частинами.

Під час проведення слідчо-оперативних заходів правоохоронці задокументували факт вимагання та передачу грошей зловмисникам. Крім того, було встановлено і замовника, який у такий спосіб намагався позбутися конкурента. Під час передачі частини коштів зловмисників затримали.

Наразі слідчі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області вже закінчили досудове розслідування і скерували матеріали кримінального провадження на розгляд суду. Згідно з ч. 3 ст. 189 (Вимагання) ККУ, чоловікам може загрожувати до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

You may also like...