У Києві двох посадовців РДА судитимуть за хабар у 3 500 доларів

Київською міською прокуратурою завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно двох посадовців однієї із районних в місті Києві державних адміністрацій, викритих на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди, а також підбурюванні до надання неправомірної вигоди службовим особам (ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 369, ч. 1 ст. 190 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, заступник начальника управління житлового-комунального господарства – начальник відділу контролю за благоустроєм однієї із районних в місті Києві державних адміністрацій та головний спеціаліст того ж відділу, діючи у змові, вимагали у підприємця неправомірну вигоду у сумі 3 500 доларів США за не перешкоджання проведення ремонту та реконструкції приміщень шляхом не притягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил благоустрою.

Возможно, это изображение (стоит)

Крім того, головний спеціаліст схилив того ж підприємця до надання неправомірної вигоди у сумі 25 тис. грн за вирішення питання про підключення водопостачання до будівлі, що не входило до його службових обов’язків.

Обвинувальний акт відносно вказаних осіб скеровано до Подільського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими поліції СУ Головного управління Нацполіції у м. Києві за матеріалами Управління стратегічних розслідувань в місті Києві ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Київська міська прокуратура

You may also like...