У Києві судитимуть директора інституту МВС, який завдав збитків державі на ₴14,4 млн.

Київською місцевою прокуратурою №5 завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно директора Державного спеціального проектного інституту МВС України, злочинна діяльність якого завдала мільйонних збитків державі.

Як повідомлялося, у 2009 році інститут уклав договір із будівельною компанією про придбання адміністративної нежитлової будівлі на вул. Тимошенко у Оболонському районі столиці вартістю 14,4 млн гривень.

Інститут повністю розрахувався з будівельною компанією, однак будівля у його володіння так і не перейшла. У зв’язку з цим договір придбання нерухомості було розірвано у судовому порядку, а будівельну компанію зобов’язано повернути інституту сплачені кошти.

У подальшому директор інституту, не маючи прав на вказану будівлю, уклав незаконний договір з фізичною особою, яка, за його пособництва, безоплатно заволоділа цим нерухомим майном.

Своїми діями директор інституту завдав державі матеріальних збитків у розмірі 14,4 млн гривень грн, а фізична особа – правонаступниці збанкрутілої будівельної компанії, у сумі 11,5 млн гривень.

За результатами слідства дії посадовця інституту кваліфіковано за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190; ч. 2 ст. 366, ч.2 ст.367 КК України, а його пособника – за ч.4 ст.358, ч.4 ст.190 КК України.

Наразі обвинувальний акт відносно обох зловмисників скеровано до суду для розгляду по суті. За вчинене їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...