У Києві судитимуть зловмисників, які збували фальшиву валюту

Чоловіки налагодили незаконний бізнес із закупівлі за кордоном підроблених доларів США і євро та продажу їх на території України. Правопорушників затримали при спробі збуту 240 000 доларів США. Товаришам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що наприкінці вересня 2021 року слідчі поліції Києва спільно з оперативними співробітниками Служби безпеки України та під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури затримали двох осіб за збут фальшивої іноземної валюти. Зловмисниками виявились 42-річний уродженець Луганщини та 34-річний мешканець Львівщини.

Возможно, это изображение (3 человека, на открытом воздухе и текст)

Поліцейські встановили, що спільники налагодили незаконну діяльність із закупівлі підроблених доларів США та євро у інших країнах для подальшого їх продажу на території України. Фігуранти через мережу Інтернет познайомились з чоловіком та запропонували йому обміняти іноземну валюту. Правопорушників затримали після проведення і документування контрольних закупок та під час спроби збуту партії фальшивої валюти на суму 240 000 доларів США.

Возможно, это изображение (деньги и текст)

Слідчим відділом було розпочато кримінальні провадження за ч. 2 та ч. 3 ст. 199 Кримінального кодексу України – зберігання, придбання, перевезення з метою збуту, а також збут незаконно виготовленої підробленої іноземної валюти, вчинений повторно, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великому розмірі. Під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури слідчі повідомили фігурантам про підозру у вчиненні злочину. Санкція статті передбачає до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

На час досудового розслідування один із підозрюваних перебував під вартою, а його спільник – під цілодобовим домашнім арештом. На даний час матеріали кримінального провадження разом із обвинувальними актами скеровано до Дніпровського районного суду для розгляду справи по суті.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...