У Києві затримали дует крадіїв платіжного терміналу

Чоловіки за допомогою інструментів демонтували термінал, завантажили його в автівку, однак втекти з викраденим їм завадили правоохоронці. Слідчі повідомили фігурантам про підозру, а суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Під час реалізації оперативної інформації співробітники карного розшуку Дніпровського управління поліції затримали двох чоловіків за крадіжку на вулиці Лісківській. Для документування події виїхала слідчо-оперативна група районного управління поліції.

Зі слів начальниці слідчого відділення відділу поліції № 2 Деснянського управління поліції Ірини Сергеєвої, поліцейські оглянули місце події та у ході поверхневого огляду вилучили у спільників речові докази, серед яких набір інструментів та рукавички:

«Ми встановили, що двоє правопорушників підійшли до терміналу, який стояв на вулиці біля магазину. Далі за допомогою заздалегідь підготовленого інструменту вони перерізали замок та перенесли платіжний термінал до автівки, де їх і затримали правоохоронці. Раніше неодноразово судимих 52-річного уродженця Чернігівщини та 33-річного уродженця Херсонщини затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України».

Слідчим відділом Деснянського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Фігурантам оголошено про  підозру у скоєнні злочину та суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...