У Києві затримали інтернаціональну групу квартирних крадіїв (відео)

У чоловіків вилучили гроші та речі потерпілих, а також спеціальні засоби та інструменти для вчинення злочинів. Розпочато кримінальне провадження.

У рамках проведення цільових профілактичних заходів з нагляду та контролю за додержанням міграційного законодавства України під умовною назвою «Мігрант» працівники відділу кримінальної поліції Дарницького управління поліції разом із колегами з Управління карного розшуку столичного главку викрили групу зловмисників, яка спеціалізується на квартирних крадіжках шляхом підбору ключів та зламу замків. Також оперативники дізналися, що чоловіки  заздалегідь підготувалися до вчинення крадіжки з квартири будинку, розташованої на вулиці Анни Ахматової.

Під час реалізації оперативної інформації працівники поліції затримали «квартирників» одразу після скоєння злочину: вони саме складали викрадені речі в автомобіль. Зловмисниками виявилися 44-річний киянин та неодноразово раніше судимий за скоєння крадіжок 46-річний громадянин іншої країни. У них вилучили викрадені ноутбук, ювелірні вироби, одяг, взуття, гроші в сумі 10 тисяч доларів США та інші речі.

Також у крадіїв виявили та вилучили рукавички, спеціальні засоби радіозв’язку, набори відмичок, за допомогою яких вони проникали до чужих помешкань, та спеціальні пристрої для зламу дверних замків.

Фігурантів затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, вирішується питання про обрання зловмисникам запобіжного заходу.

Слідчим відділом Дарницького управління поліції розслідується кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі. Затриманих перевіряють на причетність до скоєння аналогічних правопорушень на території столиці.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...