У Кропивницькому чоловік намагався продати 10 кг ртуті

У Кропивницькому затримали чоловіка, який намагався продати 10 кілограмів ртуті.

Про це Суспільному розповіла речниця СБУ в області Юлія Ткач.

У Кропивницькому затримали чоловіка, який намагався продати 10 кілограмів ртуті

Фото: СБУ Кіровоградської області

Продавцем виявився безробітний кропивничанин, який раніше притягався до кримінальної відповідальності за перепродаж краденого. Оперативники спецслужби затримали його в одному із спальних районів Кропивницького, коли той намагався продати ртуть. За словами Юлії Ткач, чоловік планував отримати майже 5 тисяч доларів США.

Чоловіку готуються оголосити підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею “Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів” Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Ртуть відноситься до найнебезпечніших отруйних речовин, розповіла Суспільному кропивницька сімейна лікарка Іванна Струєва. “Пари ртуті потрапляють в організм людини через дихальні шляхи і вражають нирки, серце та нервову систему людини. Від двох до п’яти грамів ртуті достатньо, щоб отруїлися до 10 чоловік. До слова, ртутний термометр може містити близько двох грамів ртуті. Симптоми отруєння: слабкість, кровохаркання, швидка втомлюваність, зміна кольору шкіри. Ртуть з організму не виводиться”.

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

You may also like...