У Києві поліцейські оперативно затримали грабіжника

Зловмисник вихватив у жінці телефон та втік. Правоохоронці затримали його та вилучили речовий доказ. На час проведення досудового розслідування фігурант знаходитиметься під вартою з альтернативою внесення застави. За вчинення грабунку в умовах воєнного стану він може на 10 років опинитися за гратами.

Оперативний черговий Дарницького управління поліції отримав інформацію про грабіж на вулиці Костянтина Заслонова. Заявниця повідомила, що у дворі будинку, коли вона виносила сміття і розмовляла по телефону до неї підбіг невідомий, вирвав з рук смартфон та втік у невідомому напрямку. Для з’ясування обставин та документування події на місце направили слідчо-оперативну групу та працівників кримінальної поліції. Орієнтування про подію повідомили нарядам патрульної поліції.

Возможно, это изображение 2 человека и текст

На місці події потерпіла надала оперативним працівникам прикмети нападника, які обстежили прилеглу територію та протягом двох годин затримали порушника. Ним виявився 30-річний місцевий житель, який раніше неодноразово притягувалися до кримінальної відповідальності за скоєння крадіжок та хуліганства. Правоохоронці вилучили у зловмисника викрадений телефон та затримали його у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі Дарницького управління поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України – грабіж, вчинений в умовах воєнного стану та за погодженням Дарницької окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру. Санкція статті передбачає покарання від семи до 10 років позбавлення волі.

Поліцейські перевіряють грабіжника на причетність до вчинення інших кримінальних правопорушень. На час досудового розслідування суд відправив чоловіка під варту з альтернативою внесення застави у сумі 53 000 гривень.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...