У Миколаєві затримали вимагачів, які збиралися викрасти підприємця

Співробітники Служби безпеки України затримали у Миколаєві представників криміналітету за вимагання грошей у приватного підприємця та спробу його викрадення.

За даними слідства, двоє мешканців обласного центру схиляли місцевих бізнесменів та вимагали сплатити їм чималі суми «відшкодування». Аби змусити постраждалих віддати кошти, переслідувачі застосовували до них методи фізичного та психологічного впливу.

Оперативники спецслужби задокументували факт вимагання кримінальниками 1,5 мільйона гривень від комерсанта за начебто несплачений борг його бізнес-партнеру. Щоб «боржник» став більш зговірливим, злочинці спланували його викрадення, до якого залучили інших осіб із кримінальним минулим.

Затримали зловмисників відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України поблизу одного із автомобільних паркувань під час спроби викрадення жертви.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 189 (вимагання) та ст. 146 (незаконне позбавлення волі) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії.

Встановлюються інші факти протиправної діяльності затриманих.

Операція із викриття зловмисників проводилась під процесуальним керівництвом прокуратури Миколаївської області.

Прес-група Управління СБУ в Миколаївській області

You may also like...