У Миколаївському районі двоє молодиків викрали та підпалили автомобіль

Викрадений транспортний засіб правоохоронці розшукали упродовж декількох годин спаленим у полі. Згодом у результаті професійних дій оперативників карного розшуку встановили і двох причетних до злочинів осіб. За скоєне молодикам загрожує до десяти років ув’язнення.

Повідомлення про те, що заволоділи автомобілем ВАЗ 21099 надійшло до відділення поліції № 5 Миколаївського районного управління ввечері 18 березня від 35-річного мешканця району.

Заявник розповів, що два дні тому через поломку залишив автомобіль на узбіччі дороги неподалік населеного пункту, у якому мешкає, а коли повернувся до транспортного засобу, то не виявив його на місці.

Провівши низку оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку встановили викрадений автомобіль за декілька кілометрів від місця його викрадення спаленим. Згодом поліцейські встановили і особи зловмисників. Зі слів 18-ти та 21-річних фігурантів з авто вони викрали колеса, а підпалили його, аби знищити докази своє причетності.

Співробітники слідчо-оперативної групи поліції, оглянувши місце події, вилучили фрагменти горіння транспортного засобу, які відправили на експертизу.

Нині слідчі повідомили обом фігурантам про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом», а також ч. 2 ст. 194 КК України «Умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу».

Відповідно до санкцій інкримінованих статей зловмисникам загрожує до десяти років ув’язнення.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадження здійснює Миколаївська окружна прокуратура.

Найближчим часом суд обиратиме підозрюваним запобіжний захід.

Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області

You may also like...