У столиці 61-річний чоловік насильно утримував у квартирі дівчину

61-річний зловмисник попросив перехожу допомогти йому занести сумку до своєї оселі. Далі чоловік силою заштовхав її до помешкання та зачинив двері. За допомоги працівників ДСНС правоохоронці визволили дівчину, а слідчі розпочали кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі.

На спецлінію 102 надійшло повідомлення від дівчини про те, що невідомий насильно утримує її у квартирі багатоповерхівки на вулиці Милославській. Оперативний черговий негайно направив за вказаною адресою наряди патрульної поліції, слідчо-оперативну групу та працівників ДСНС.

Як зазначив начальник слідчого відділу Деснянського управління поліції Станіслав Серебряк, прибувши на місце патрульні намагались вмовити власника квартири, аби він добровільно відчинив їм двері:

«Переговори зі зловмисником не дали позитивного результату, тож розуміючи, що життю та здоров’ю заявниці може загрожувати небезпека, за допомоги працівників ДСНС ми потрапили до квартири. У ванній кімнаті перебувала 20-річна потерпіла. Вона розповіла, що чоловік підійшов до неї на вулиці та попросив допомогти йому занести додому сумку, на що вона погодилась. Зайшовши до оселі, 61-річний киянин заштовхав її до кімнати та зачинив вхідні двері. Дівчина злякалась, забігла до ванної та одразу зателефонувала на спецлінію 102».

Правоохоронці затримали зловмисника у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Підозрюваний не зміг пояснити поліцейським мотиви свого вчинку та перебував у стані сп’яніння. При перевірці прилад Драгер показав 2,4 проміле вмісту алкоголю в організмі порушника.

Слідчі Деснянського управління поліції за процесуального керівництва окружної прокуратури м. Києва повідомили чоловіку про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 146 Кримінального кодексу України — незаконне позбавлення волі або викрадення людини. Наразі районний суд вирішує питання про обрання йому запобіжного заходу. Санкція статті передбачає обмеження волі до трьох років або позбавлення волі на той самий строк.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...