У столиці чоловіка затримали за нанесення тяжких тілесних ушкоджень сусіду

Через борг зловмисник наніс удар рукояткою травматичного пістолета по голові мешканцю Троєщини, якого у тяжкому стані госпіталізували до лікарні. Фігуранту повідомили про підозру та на час досудового розслідування він перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом.

До чергової частини столичної поліції надійшло повідомлення від лікаря про те, що з квартири на проспекті Маяковського до медичного закладу доставлено чоловіка, 1983 року народження, із відкритою черепно-мозковою травмою та забоєм головного мозку важкого ступеню. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка задокументувала злочин.

Як розповів начальник відділу кримінальної поліції Деснянського управління поліції Андрій Табала, у ході відпрацювання квартир під’їзду правоохоронці отримали покази, які вказували на неприязні стосунки потерпілого з сусідом. Так, чоловіка, причетного до вчинення злочину, встановили та під час обшуку його помешкання слідчі виявили зброю:

«Ми з’ясували, що 27 – річний потерпілий вживав наркотичні речовини, за що неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців. Через свою шкідливу звичку між сусідами періодично виникали конфлікти. Того дня затриманий дізнався, що постраждалий взяв у його родички гроші та вирішив їх повернути. Прийшовши до сусіда, після чергової сварки фігурант дістав пістолет та декілька разів вистрелив у підлогу, після чого рукояткою наніс удар по голові опоненту».

У ході проведення першочергових слідчих дій поліцейські у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України затримали раніше не судимого 19-річного киянина, який у скоєному зізнався. Криміналісти вилучили предмет, схожий на травматичний пістолет та дозвіл на зброю. Речові докази направили на проведення експертизи.

Зібрані відомості за цим фактом внесенні до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчим відділом Деснянського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Зловмиснику загрожує до восьми років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...