У столиці поліцейського викрили на одержанні понад 100 тис. гривень хабара

У середу, 21.11.2018, під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва співробітниками ГУ СБУ в Києві та Київській області затримано офіцера поліції, який вимагав та одержав від громадянина неправомірну вигоду у сумі понад 100 тис. гривень.

Так, до столичних правоохоронців звернувся чоловік, який повідомив, що працівник Білоцерківського відділу поліції Київщини вимагає в нього зазначені кошти, погрожуючи у разі несплати притягнути останнього до кримінальної відповідальності за обвинуваченням у збуті наркотичних речовин, чого той насправді не вчиняв.

Неправомірну вигоду поліцейський отримав у 2 етапи. Перший транш склав 14 тис. гривень. Після одержання другої частини хабара у сумі 94 тис. гривень він був затриманий на території Білої Церкви.

При цьому, будучи викритим «на гарячому», правоохоронець намагався втекти, проте був затриманий неподалік місця вчинення злочину.

На даний час триває огляд місця події. Проводяться першочергові слідчі дії. Затриманому готується повідомлення про підозру за ч .3 ст. 368 КК України.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...