У столиці судитимуть іноземних шахраїв, котрі грабували та ошукували пенсіонерів

Слідчі столичної поліції завершили досудове розслідування та направили до суду обвинувальний акт відносно чотирьох осіб, які виманювали у пенсіонерів гроші, представляючись працівниками соціальних служб.

Нагадаємо: затримали зловмисників у листопаді минулого року. Група складалася із двох жінок та двох чоловіків. Усі вони є громадянами сусідньої держави. Шахраї вигадали спритну схему видурювання заощаджень:

«Спочатку вони телефонували людям поважного віку, представлялися працівниками соціальних служб та розповідали про неіснуючу «грошову реформу» –  нібито терміново необхідно замінити старі купюри на нові. Спритниці дізнавалися, скільки заощаджень мають пенсіонери та в яких купюрах. Далі повідомляли, що за кілька годин до них завітають соцпрацівники, щоби здійснити заміну. По факту зловмисниці обмінювали справжні гроші на сувенірні. Чоловіки ж в цей час чатували на вулиці», – розповіла заступник начальника відділу слідчого управління поліції Києва Олександра Тришневська.

Деякі жертви під час візиту зрозуміли, що їх намагаються ошукати і відмовлялися передавати кошти шахрайкам. Тоді одна із них била пенсіонерів, а інша забирала у них гроші.

Слідчі столичної поліції повідомили чотирьом фігурантам про підозри у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 і ч. 4 ст. 186 (Грабіж) та ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Підозрюваним на час розслідування суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із можливістю застави.

Наразі досудове розслідування завершено та обвинувальний акт передано до суду. Зловмисникам загрожує до десяти років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...