У столиці судитимуть киянина за вчинення розбійних нападів на жінок

Під час досудового розслідування слідчі довели причетність підозрюваного до вчинення чотирьох епізодів розбоїв і двох крадіжок. Наразі він перебуває під вартою. За злочинні діяння чоловіку загрожує до десяти років тюремного ув’язнення із конфіскацією майна.

Наприкінці минулого року до чергової частини поліції Києва надійшли повідомлення від мешканок Голосіївського та Солом’янського районів про те, що на них напав невідомий і відібрав особисті речі. Поліцейські невідкладно розпочали кримінальні провадження, у рамках яких були задіяні правоохоронці різних підрозділів столичної поліції.

Возможно, это изображение (текст)

За словами тимчасово виконуючого обов’язки начальника Голосіївського управління поліції Андрія Степанова, слідчі, оперативники та дільничні провели спільну покрокову роботу:

«Проаналізовано всі виявлені епізоди розбоїв, поведінку зловмисника, спосіб вчинення злочинів, час і місце, які обиралися для нападів. Зібрана інформація та оперативно-розшукові заходи допомогли встановити особу фігуранта та затримати його у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Це – 26-річний місцевий мешканець, який нападав на жінок вночі та вранці, коли на вулиці було ще темно, аби потерпілі не могли чітко його бачити. Задля досягнення злочинної мети він погрожував ножем або пістолетом, якого потім позбувся».

Під час досудового розслідування за процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури №1 перекваліфіковано одне з кримінальних проваджень з грабежу на розбійний напад. Правоохоронці Солом’янського управління поліції встановили причетність правопорушника ще до двох крадіжок речей.

«Загалом хлопцю повідомлено про підозру у вчиненні чотирьох розбійних нападів, вчинених на території двох районів столиці – це частина перша та друга статті 187 Кримінального кодексу України, а також двох крадіжок за частиною другою статті 185 Кримінального кодексу України», – додав Андрій Степанов.

На даний час досудове розслідування по всіх кримінальних провадженнях завершено, матеріали з обвинувальними актами направлено до суду для обрання зловмиснику покарання. Після затримання фігурант перебуває під вартою. За скоєне йому загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...