У столиці заарештовано підозрюваного у зґвалтуванні, який п’ять років переховувався від слідства

Увесь час зловмисник перебував на території Молдови, де його затримали місцеві правоохоронці та передали українським поліцейським.

У 2014 році до столичної поліції звернулась жінка з повідомленням про те, що застала сина за переглядом у соціальній мережі відео, на якому компанія молодиків знущається над дівчиною, а потім один із них проти її волі вступає з нею в статевий зв’язок.

Слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 2 ст. 127 (Катування), ч. 2 ст. 153 (Сексуальне насильство), ч. 5 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України, у рамках якого вилучили відеоматеріал, який, згідно з висновком експертів, містив правопорушення з ознаками дитячої порнографії.

Як розповів начальник Шевченківського управління поліції Дмитро Шумейко, правоохоронці встановили усіх учасників злочину та під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури № 10 чотирьох підозрюваних затримали.

«Після завершення досудового розслідування матеріали з обвинувальними актами стосовно затриманих скерували до суду, і зараз розгляд цих матеріалів ще не завершився. Особу п’ятого фігуранта ми теж встановили, але він встиг залишити Україну та увесь час переховувався на території Молдови. За допомогою місцевих колег підозрюваного вдалося затримати, і на українському кордоні нам його передали».

Конвой доставив затриманого до Києва та Шевченківський районний суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. Зловмиснику загрожує до 15-ти років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...