У столиці затримали підозрюваного в Інтернет-шахрайстві

Фігурант під виглядом продажу дитячих конструкторів ошукав громадян на понад 200 тисяч гривень. Від покупців вимагав повну передплату за товар, а отримавши гроші – зникав. Зловмиснику загрожує до восьми років за ґратами.

Відділ протидії кіберзлочинам Києва спільно зі слідчими Дарницького управління поліції викрили місцевого жителя в Інтернет-шахрайстві.

Кіберполіція встановила, що 23-річний чоловік під виглядом продажу дитячих конструкторів ошукував громадян. Для протиправної діяльності фігурант використовував чотири інтернет-магазини, три з яких – створив власноруч. Головною умовою купівлі була стовідсоткова передплата за товар. Однак, після отримання грошей від покупців фігурант ніяких замовлень не відправляв.

За попередніми даними, зловмисник ошукав 11 покупців на понад 200 тисяч гривень. Остаточна сума збитків та коло потерпілих встановлюється.

В оселі чоловіка правоохоронці провели обшук. В якості речових доказів вилучено ноутбуки, мобільні телефони, жорсткі диски та банківські картки. Речові докази направлено на проведення відповідних експертиз.

Фігуранта затримано в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Йому оголошено про підозру у вчинені правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. Слідчі дії тривають.

Департамент кіберполіції Національної поліції України

You may also like...