У столиці повідомили про підозру чоловіку за домашнє насильство відносно сестри

Зловмисник неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за образи та погрози щодо своєї родички, але на шлях виправлення не став та продовжував знущатись над киянкою. Тепер йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Як розповіла начальник сектору протидії домашньому насильству Шевченківського управління поліції Тетяна Наливка, працівники поліції встановили, що чоловік, раніше судимий за скоєння крадіжок та за незаконний обіг наркотичних речовин, систематично вчиняв домашнє насильство відносно своєї сестри:

На зображенні може бути: 2 людини та у приміщенні

«Ми неодноразово складали на порушника адміністративні протоколи та виносили термінові заборонні приписи, однак чоловік і далі продовжував вчиняти протиправні дії та знущатись над родичкою. Тож після чергового звернення ми розпочали досудове розслідування».

За даним фактом слідчі Шевченківського управління поліції відкрили кримінальне провадження за ст. 126-1 Кримінального кодексу України – домашнє насильство та за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва повідомили затриманому про підозру у скоєнні злочину. Кривднику загрожує до двох років позбавлення волі.

Нагадуємо контакти служб для постраждалих від домашнього насильства осіб:

  • Національна поліція України -102
  • Гаряча лінія для жертв домашнього насильства – 15-47
  • Національна дитяча гаряча лінія – 0 800 500 225 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів), 116-111 (безкоштовно з мобільних)
  • Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства – 0 800 500 335 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів), 116-123 (безкоштовно з мобільних)
  • Цілодобова правова допомога – 0 800 213 103.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...