У Тернополі шахрайка «з міськради» обдурила пенсіонерку на 35 тисяч гривень

Невідома представилася працівником Тернопільської міської ради та видурила у пенсіонерки більше тринадцяти тисяч гривень. Про шахрайство місцева мешканка повідомила у поліцію.


За попередньою інформацією, потерпіла – тернополянка 1933 року народження. Жінка вийшла до магазину по продукти. Коли поверталася, до неї підійшла незнайомка, представилася представником органів місцевого самоврядування. Спілкувалася вона російською мовою.

Невідома повідомила, що саме йшла до пенсіонерки, аби видати соціальну допомогу. Літня жінка запросила співрозмовницю до квартири. Остання заявила, що гроші перекине на електронний гаманець і потрібно, аби пенсіонерка дала картку та сказала пін-код, щоб та зняла гроші і принесла готівку.

Бабуся віддала незнайомці картку. Після цього “соцпрацівниця” заявила, що ми увійшли в євросоюз і гроші потрібно обміняти на євро по курсу один до одного. Пенсіонерка погодилася і дала 3500 гривень, а натомість отримала вісім сувенірних купюр по 50 євро. Через проблеми із зором підміну помітила не одразу.

Шахрайка пішла, забравши банківську картку з якої зняла згодом ще 10 тисяч гривень. Що стала жертвою злочину пенсіонерка дізналася за деякий час. Про злочин повідомила на лінію “102”. Даний факт правоохоронці внесли в ЄРДР відповідно до статті 190 частина 2 ККУ. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

You may also like...