У Вінницькій області чоловік намагався зарубати 16-річного пасинка

У ніч на 22 червня у  с. Северинівка Жмеринського району 52-річний місцевий житель сокирою наніс травму голови своєму пасинку, який спав у своїй кімнаті.

Спочатку зловмисник заперечував свою причетність до злочину, але, заплутавшись у показах, зізнався у вчиненому та показав місце, де заховав сокиру. Таким чином вітчим вирішив помститись підлітку, який  разом з матір’ю намагався вигнати його з хати через постійне пияцтво.

22 червня близько 8.30 год. зі жмеринської лікарні до поліції надійшло повідомлення про те, що каретою швидкої до реанімаційного відділення лікарні госпіталізований 16-річний житель села Северінівка. У підлітка, якого доставили з будинку, де  проживає його родина, лікарі діагностували важку відкриту черепно-мозкову травму, перелом основи черепа забій та набряк головного мозку.

Як розповів начальник жмеринської поліції Валерій Домбровський, за місцем проживання підлітка негайно виїхала слідчо-оперативною група поліції. Опитавши матір потерпілого, яка виявила травмованим сина у кімнаті, та вітчима, підозри поліцейських щодо вчинення цього злочину впали на вітчима. Чоловік заперечував свою причетність до травмування хлопця та вигадав собі алібі, але заплутавшись у показах, зізнався у вчиненому та показав місце схову сокири. Підозрюваний раніше притягувався до кримінальної відповідальності за грабежі, розбої та крадіжки.

За словами затриманого, напередодні в нього з дружиною та старшим пасинком виник конфлікт. Жінка хотіла, щоб чоловік пішов з дому через зловживання спиртними напоями. Матір підтримав старший син. Це викликало образу у вітчима, і він вирішив помститися пасинку.  Нетверезим повернувшись додому,він взяв сокиру та вдарив хлопця по голові, після чого пішов до односельців розпивати спиртне. Сокиру зловмисник викинув на подвір’ї у таз з водою.

52-річний правопорушник затриманий у процесуальному порядку за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.15 ч.1 ст. 115  КК України (замах на вбивство). Наразі вирішується питання про оголошення йому про підозру. За таке правопорушення передбачено до 15 років ув’язнення.

Відділ комунікації поліції Вінницької області

You may also like...