Упродовж минулого року за матеріалами співробітників ДСР направлено до суду 226 кримінальних проваджень щодо ОЗГ

Зокрема у 38 випадках діяльність злочинних груп була пов’язана з незаконним обігом наркотиків, ще у 28 – із шахрайськими діями. Крім того, протягом минулого року оголошено понад 100 підозр так званим «ворам в законі», «кримінальним авторитетам». Про це йшлося на селекторній нараді під головуванням очільника відомства Івана Вигівського.

Начальник Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції Андрій Рубель наголосив, що серед викритих минулого року злочинів у складі організованих груп та організацій – незаконні дії з гуманітарною допомогою, розкрадання бюджетних коштів, а також факти незаконного обігу наркотиків, зброї та шахрайства.

«За матеріалами співробітників Департаменту до суду скеровано 226 кримінальних проваджень щодо організованих груп та злочинних організацій. Зокрема діяльність організованих груп була пов’язана з наркобізнесом та шахрайськими діями. До суду направлено 38 кримінальних проваджень щодо організованих груп, яким інкримінують незаконний обіг наркотиків, та 28 кримінальних проваджень – за вчинення зловмисниками шахрайства».

Він додав, що із направлених до суду матеріалів кримінальних проваджень щодо організованих груп 28 – це групи з міжрегіональними зв’язками, 27 – з корумпованими зв’язками, 15 – сформовані на етнічній основі, ще п’ять – з транснаціональними зв’язками тощо.

Андрій Рубель наголосив, що в результаті проведення оперативних заходів поліцейські виявили та задокументували злочинну діяльність так званих «ворів в законі», «смотрящих», «кримінальних авторитетів». Наразі вже оголошено 111 підозр представникам злочинного світу.

«Одне із гучних затримань відбулося на Дніпропетровщині. Поліцейські викрили злочинну організацію «Двадцятівські», які налагодили діяльність трьох «нарколабораторій» з виробництва і розповсюдження наркотичних засобів на території держави. У результаті проведених обшуків вилучено майна та наркотичних речовин на 170 мільйонів гривень».

Водночас керівник Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції зазначив, що упродовж січня цього року службою до суду вже скеровано обвинувальні акти щодо 51 організованої групи та злочинної організації.

Департамент комунікації Національної поліції України 

You may also like...