В Одесі 4-річний хлопчик, залишений сам у квартирі, отримав більше 30 % опіків тіла

Поліцейські розпочали провадження за фактом злісного невиконання матір’ю дитини батьківських обов’язків

Згідно із санкцією ст. 166 Кримінального кодексу України жінці загрожує обмеження або навіть позбавлення волі.

Вчора ввечері на спецлінію «102» з повідомленням про пожежу в одній з квартир у багатоповерхівці на вулиці Академіка Заболотного та травмування малюка звернулись небайдужі місцеві мешканці. Крім поліцейських, люди викликали вогнеборців та швидку медичну допомогу.

Співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій загасили вогонь.

Медики госпіталізували хлопчика до лікарні з термічними опіками тіла та дихальних шляхів. Він у важкому стані.

Співробітники відділу поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 з’ясували, що приблизно за годину до пожежі мати залишила маленького сина самого вдома за переглядом мультфільмів, а сама пішла до крамниці. Через деякий час вона з вулиці помітила у вікні квартири полум’я та дим, повернувшись додому, забрала дитину з палаючої оселі та вибігла на вулицю.

Попередньо, пожежа настала в результаті дитячих пустощів з вогнем. Точна причина виникнення пожежі буде встановлена за результатами експертизи.

Слідчі територіального підрозділу поліції розпочали провадження за статтею 166 Кримінального кодексу України, якою кваліфікується злісне невиконання батьками обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки. За скоєне жінці загрожує обмеження або позбавлення волі від двох до пʼяти років.

Слідство триває під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури міста Одеси.

Правоохоронці закликають батьків не залишати маленьких дітей без нагляду і тримати сірники, запальнички та інші легкозаймисті предмети та речовини у недоступному для них місці.

Пам’ятайте: недогляд за малечею може призвести до тяжких, непоправних наслідків.

Одеське районне управління поліції № 1

You may also like...