В Одесі чоловіка та жінку затримали за вчинення грабежів

Зловмисник забрав телефон у своєї бабусі, а зловмисниця – у незнайомця. Обом правопорушникам повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи. За скоєне їм загрожує позбавлення волі.

Протиправну діяльність громадян задокументували співробітники відділення поліції № 1 та відділу поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1.

Поліцейські встановили, що чоловік пограбував власну бабусю, з якою разом проживає. На очах у старенької зловмисник забрав її мобільний телефон вартістю одинадцять тисяч гривень і здав його до ломбарду за три. Зловмисник свою провину визнав.  Привласнений ним гаджет вже у бабусі.

А от жінка у Старобазарному сквері посягнула на смартфон перехожого. Зловмисниця вирвала з рук незнайомця телефон вартістю 1,1 тис. грн і, не реагуючи на вимоги потерпілого повернути йому майно, пішла до друзів, які відпочивали неподалік. Чоловік одразу подзвонив у поліцію, і правоохоронці вилучили у громадянки незаконно привласнений гаджет та повернули його власнику.

Обоє правопорушників вже притягувались до кримінальної відповідальності за майнові злочини. Поліцейські затримали їх в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України і під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили про підозру у відкритому викраденні чужого майна, тобто грабежі, вчиненому в умовах воєнного стану повторно. Цей злочин кваліфікується за ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України та карається позбавленням волі від семи до десяти років. Суд задовольнив клопотання поліцейських і обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слідство триває.

Одеське районне управління поліції № 1

You may also like...