В Одесі поліція затримала групу осіб, які грабували відвідувачів розважальних закладів

Під час санкціонованих обшуків за місцем мешкання зловмисників правоохоронці вилучили зброю, чималу кількість ювелірних виробів та 275 тисяч гривень готівки.

Сьогодні, 8 квітня, оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області, слідчі Приморського відділу поліції за процесуального керівництва прокуратури Одеської області за участі спецпризначенців полку особливого призначення затримали двох членів злочинного угруповання, яке «спеціалізувалися» на грабунках.

Оперативними заходами було встановлено організатора та всіх учасників групи. Всі вони мешканці Одеси. У жертви обирали виключно відвідувачів місцевих розважальних закладів. Після виходу із закладу супроводжували громадян додому і вже біля будинку відбирали особисті речі. Якщо потерпілий пручався, застосовували фізичну силу.

Також правоохоронці встановили осіб, які займалися скупкою викрадених речей.

Наразі затримано організатора та учасника злочинного угруповання. За місцем мешкання затриманих та інших осіб, які також можуть бути причетні до протиправної діяльності, оперативники та слідчі вилучили 4200 доларів США та майже 162 тисячі гривень, зброю та набої до неї, ювелірні вироби та інші речі, котрі можуть належати потерпілим.

Досудове розслідування проводиться у межах кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України.

На даний час слідство триває.

Громадяни, які мають інформацію про вчинення злочину або постраждали внаслідок такої діяльності, можуть звертатися за допомогою на спецлінію «102» або до управління стратегічних розслідувань в Одеській області за телефоном: +38 (048) 779-44-26.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

You may also like...