В Одесі скеровано до суду справу щодо організації замовного вбивства підприємця

Молодого чоловіка, що займався торгівлею водними біоресурсами, намагався «прибрати» 44-річний конкурент. Правопорушник відкрито попросив бізнесмена піти з ринку, а коли той відмовився, знайшов людей, які погодилися за грошову винагороду вбити його. Втім, намірам зловмисників завадили працівники Управління міграційної поліції Одещини, і тепер їм загрожує довічне ув’язнення.

Подія сталася в листопаді минулого року, коли  підприємець, щоб реалізувати злочинні наміри, вийшов на  так званого кримінального авторитета, засудженого до позбавлення волі за викрадення людини, вимагання та розбійні напади. Злочинець, що мав вплив на арештантів у виправній колонії та зловмисників на волі, підібрав серед них неодноразово судимих за тяжкі злочини кілера та пособника для організації й доведення до логічного кінця вбивства, за яке замовник заплатив майже сто тисяч гривень.

Учасників організованої  групи затримали під час спроби виконання замовлення.  Спецоперація проводилася за силової підтримки батальйону поліції особливого призначення ГУНП в Одеській області одночасно на ринку, куди прибув виконавець по жертву, в оселях замовника та пособників і камері утримання їхнього лідера.

За результатами досудового розслідування справи замовнику злочину оголошено про підозру у зверненні до суб’єкта підвищеного злочинного впливу з метою його застосуванням та організації замаху на вбивство (ч.1 ст.255-3, ч.3 ст.27, ч.2 ст.15 п.п. 11, 12 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України); керівнику організованої групи – умисному встановленні та поширенні злочинного впливу в слідчому ізоляторі та організації замаху на вбивство, вчиненому на замовлення організованою групою (ч.2 ст.255-1, ч.3 ст.27, ч.3 ст.28, ч.2 ст.15 п.п. 11, 12 ч.2 ст.115 ККУ)  і ще двом спільникам – пособництві в організації вбивства, вчиненому на замовлення організованою групою (ч.5 ст.27, ч.3 ст.28, ч.2 ст.15, п.п. 11, 12 ч.2 ст.115 ККУ).

Заходи проводили слідчі відділу поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 за оперативного супроводу співробітників Управління міграційної поліції Одещини та відділу оперативно-розшукової роботи у південному регіоні Управління оперативно-розшукової діяльності Департаменту з питань виконання кримінальних покарань під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури міста Одеси.

Відділ комунікації поліції Одеської області

You may also like...