В отримання хабаря за три машини дров підозрюється майстер лісу

За процесуального керівництва Немирівської окружної прокуратури майстру лісу філії «Іллінецьке лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» повідомлено про підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди за вчинення нею в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого службового становища (ч. 1 ст. 368 КК України).

За даними слідства, у серпні цього року на контакт з підозрюваним вийшов чоловік, який хотів придбати 3 вантажівки дров в обхід офіційної процедури – сплати коштів за лісопродукцію в касу лісництва та отримання товарно-транспортної накладної на неї. За те, аби лісівник «заплющив очі» на законне оформлення купівлі-продажу дрів, покупець запропонував йому хабар у сумі 30 тис. грн.

Надалі, під час завантаження третьої машини дров, покупець передав майстру частину обумовленої суми коштів – 21,5 тис. грн та останній був затриманий на місці події правоохоронними органами.

На сьогодні лісівнику повідомлено про підозру та судом щодо нього застосовано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СВ відділу поліції № 4 Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області за оперативного супроводу Управління СБУ у Вінницькій області та Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

You may also like...