Вбив товариша та закопав тіло два роки тому: у столиці затримали підозрюваного

Під час розпиття алкогольних напоїв між чоловіками виникла сварка, у ході якої фігурант побив знайомого та наніс йому ножові поранення, а після цього останній помер. У подальшому зловмисник закопав труп на території приватного будинку. За скоєне затриманому загрожує до 15-ти років тюремного ув’язнення.

У травні 2018 року до столичної поліції звернулася місцева жителька, яка повідомила, що її чоловік не повернувся додому та декілька днів не виходить на зв’язок. Правоохоронці розпочали пошуки безвісно зниклого громадянина та встановили коло осіб, з якими він спілкувався. Відомості про подію були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Як розповів начальник Святошинського управління поліції Сергій Чернишев, оперативники відпрацьовували різні версії зникнення чоловіка, а днями встановили особу, яка імовірно могла бути причетна до зникнення 51-річного киянина:

«У ході бесіди з правоохоронцями він плутався у показах, тож ми зрозуміли, що чоловік щось приховує від слідства. Пізніше він все одно зізнався нам у вчиненні вбивства, а у потім показав місце, де закопав потерпілого».

Зловмисника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився раніше судимий за незаконне зберігання наркотиків місцевий мешканець, 1985 року народження.

«Розпиваючи алкогольні напої, між товаришами виникла бійка, тож власник будинку схопив кухонний ніж та вдарив ним опонента, а потім почав бити його кулаками. Від отриманих тілесних ушкоджень потерпілий втратив свідомість. Коли зловмисник зрозумів, що приятель мертвий, злякавшись відповідальності викопав у дворі будинку яму, куди заховав вбитого. Наразі його тіло направили для проведення судово-медичної експертизи, аби встановити остаточну причину смерті» – додав правоохоронець.

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 15-ти років позбавлення волі.

Суд обрав правопорушнику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а тому на період досудового розслідування чоловік перебуватиме в умовах ізолятору. Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...