Викрито й затримано серійних підпалювачів авто в українських містах (відео)

Двоє мешканців Києва скоїли низку підпалів на замовлення на території Дніпра, Херсона та Львова. Жертвами злочинів ставали співробітники філій однієї зі столичних косметологічних фірм, які насмілились після звільнення започаткували власний бізнес у цій самі сфері послуг.

Працівниками Львівського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України було встановлено, що у грудні 2018 року до Франківського відділу львівської поліції надійшло звернення від директора однієї з фірм. Жінка повідомила, що невідомі вночі підпалили її автомобіль. \

Вогонь повністю знищив машину, а також документи на оренду приміщення, де розміщувалася фірма, та страховий поліс. Через пару тижнів зловмисники шляхом підпалу знищили автівку ще однієї співробітниці того ж косметологічного салону.

За цими фактами слідчими поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури Львівської області, було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Після детального вивчення матеріалів справи, оперативники внутрішньої безпеки НПУ встановили події та обставини, які передували підпалам.

Виявилось, що власниця фірми, раніше працювала у Львівській філії одного зі столичних косметологічних центрів. Восени 2018 року, через напружені стосунки із засновниками закладу, вона звільнилася і відкрила свою власну студію краси. До неї приєдналися двоє її колег.

Однак, незабаром на мобільні телефони жінок почали надходити смс з погрозами та вимогами припинити працювати в салоні. А далі почалися систематичні реальні тероризування: спершу підпалили авто власниці фірми, за два тижні – її колеги, потім камінням розбили вітрину закладу, викрали камеру відео нагляду, встановлену над дверима квартири заявниці, поцілили цеглою у вікно салону та чорною фарбою облили фасад приміщення.

Крім того, потерпілі розповідають, що подібні зведення рахунків були і з іншими співробітниками, які наважувалися піти з філій київського центру та відкрити власну справу у галузі косметології. Перевірка підтвердила ці факти: навесні 2018 року зловмисники підпалили автомобіль у Дніпрі та Херсоні, які належали колишнім працівникам вищезазначеного закладу. Про що було внесено відомості до реєстрів поліції та розпочаті кримінальні провадження.

Проведеними оперативними заходами Львівським управлінням ДВБ НПУ було встановлено особи безпосередніх виконавців злочинів. Підпалювачами виявились 35-річний раніше судимий киянин (пійманий поліцією Дніпра за фактом підпалу та, на момент вчинення злочину у Львові, підсудний) та 28-річний мешканець Києва (у розшуку за Інгульським відділом поліції Миколаївщини за незаконне поводження зі зброєю).

Під процесуальним керівництвом прокуратури області, працівники внутрішньої безпеки НПУ та слідчі СУ ГУНП у Львівській області затримали обох підпалювачів у столиці. Проведено 9 санкціонованих обшуків за місцем мешкання осіб, які, ймовірно, є замовниками злочинів. Вилучено зброю, мобільні телефони, банківські картки та кошти.

Затриманим оголошено підозру за ч.2 ст.194 (Умисне знищення або пошкодження майна) КК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з можливістю внесення застави майже по 154 тисячі гривень кожному.

Тривають подальші слідчі дії, спрямовані на встановлення та притягнення до відповідальності замовників і інших причетних до злочинів осіб.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...