Викрито махінації з вивезення за кордон кольорових та дорогоцінних металів білье ніж на ₴100 мільйонів

Злочинці закуповували застаріле електрообладнання, яке містить кольорові та дорогоцінні метали. Ухиляючись від сплати податків, вартісний брухт вивозили у Польщу як електрообладнання та незаконно отримували відшкодування податку на додану вартість. За попередньою оцінкою, протягом 2020-2021 рр. фірмою-експортером відшкодовано ПДВ на загальну суму більше 65 мільйонів грн та подано заявку на відшкодування понад 26 мільйонів грн.

Правоохоронці провели 18 обшуків у Київській, Львівській, Миколаївській та Волинській областях. Вилучили документацію та техніку, що можуть бути доказами у кримінальному провадженні. В одному з логістичних центрів виявили понад 320 тонн вантажу в палетах, підготованого для відправки в Польщу. Одну з партій, на суму 126 000 євро, затримали у пункті пропуску «Ягодин» безпосередньо під час спроби вивезення з України.

Учора у Львові та Києві керівнику підприємства-експортера, брокерам та двом співробітникам Львівської митниці вручено повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжних заходів і відсторонення від займаних посад. Вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно з метою відшкодування збитків, завданих державі. Слідчі дії тривають.

Заходи з викриття даної схеми проводили співробітники Головного оперативно-розшукового відділу Львівського прикордонного загону за координації Державного бюро розслідувань та за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора України.

Коментує офіцерка пресслужби Львівського прикордонного загону Кучковська Олександра

ДПСУ

 

 

You may also like...