Викрито мільйонні привласнення бюджетних коштів під час озеленення Дніпра

У межах кримінального провадження, відкритого за ст. 191 Кримінального кодексу України, співробітники СБУ виявили масштабне привласнення коштів місцевого бюджету під час озеленення Дніпра.

Встановлено, що у 2018-19 роках одне із комунальних підприємств провело тендери на виконання робіт із благоустрою міста, в яких перемогли чотири місцеві комерційні структури. За попередньою версією слідства, частину коштів учасники оборудки привласнили через внесення до фінансової документації недостовірних відомостей щодо обсягу проведених робіт. За оперативними даними, майже 30 відсотків робіт були проведені лише на папері.

За оцінками фахівців, це могло спричинити виникнення надзвичайних ситуацій, у тому числі падіння аварійних дерев, що становить значну загрозу життю та здоров’ю громадян.

Правоохоронці провели низку обшуків в офісах фірм-підрядників, вилучили фінансово-господарську документацію та інші докази протиправної діяльності.

Наразі перевіряється інформація щодо причетності до оборудки посадовців комунального підприємства.

Викриття незаконної схеми здійснювалося спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом Дніпропетровської місцевої прокуратури № 4.

СБУ

You may also like...