Вимагання ₴100 тис., викрадення харків’янина і погрози вбивством — затримано двох чоловіків

Харківська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вимагання та закінченого замаху на незаконне позбавлення волі та викрадення людини за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 189, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 146 КК України).

За даними слідства, раніше судимий 22-річний мешканець м. Бровари Київської області, діючи за попередньою змовою з іншими особами, організував викрадення та незаконне позбавлення волі мешканця м. Харкова, який є лідером ромської громади.

24 листопада 2020 року зловмисники викрали та незаконно позбавили волі зазначеного чоловіка. Вони надіслали сину потерпілого записане відео з вимогою передати їм 100 тис. доларів США. У разі відмови від виконання вимог зловмисники погрожували нанесенням тяжких тілесних ушкоджень або вбивством.

Того ж дня організатора викрадення та ще одного чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України на території м. Києва. Наразі вирішується питання про повідомлення їм про підозру та обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснює слідче управління ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — Управління стратегічних розслідувань в Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань НП України.

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

You may also like...