Власника бійцівських собак, які напали на чоловіка, відправлено за ґрати

Суд виніс покарання власнику собак, які напали на чоловіка, за вчинення злочину, передбаченого ст. 128 КК України (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження).

Керівник Дергачівської місцевої прокуратури Станіслав Пієв розповів, що 37-річному чоловіку призначили покарання у вигляді одного року обмеження волі.

Обставини справи. У червні 2018 року в Дергачах на 28-річного місцевого мешканця напали дві бійцівські собаки породи пітбультер’єр. Тварини вибігли з приватного подвір’я, власника собак на цей час вдома не було.

Пітбулі близько 10 хвилин шматували руки та ноги чоловіка. З чисельними травмами його госпіталізовано до лікарні.

Прокуратура довела в суді, що власник бійцівських псів не вжив жодних заходів, які б могли убезпечити перехожих від нападу агресивних тварин. Собаки без нагляду могли вільно пересуватися не лише подвір’ям, а й вулицею, що зрештою призвело до трагедії.

Засуджений під час судових слухань вини не визнавав, поводився зухвало та відмовився виконувати рішення суду. Це стало підставою для звернення прокуратури до суду з клопотанням щодо затримання та направлення вказаного чоловіка до місць відбування покарання в порядку, встановленому для засуджених до позбавлення волі.

Дергачівський районний суд Харківської області задовольнив клопотання, і засудженого затримано та направлено до місць відбування покарання у примусовому порядку.

Крім того, Міжрайонним ВДВС по Дергачівському та Золочівському районах Cхідного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) виконано рішення суду в частині конфіскації двох пітбультер’єрів: бійцівських собак передано до притулку громадської організації «Притулок тварин Харків».

Пресслужба прокуратури Харківської області

You may also like...