Власнику човна, що спричинив смертельну аварію на Дніпрі, повідомлено про підозру

Київською місцевою прокуратурою № 7 спільно зі слідчими відділу поліції в річковому порту Київ ГУНП в місті Києві повідомлено про підзору власнику моторного човна за фактом порушення чинних на транспорті правил, що спричинило загибель людини.

Встановлено, що чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння здійснював керування моторним човном на борту якого знаходилися пасажири.

На изображении может находиться: небо, мост, на улице, вода и природа

Здійснюючи рух річкою Дніпро (між мостом «Метро» та мостом «Патона»), власник човна здійснив на великій швидкості небезпечний маневр в сторону яхти, яка рухалась по лівому борту, внаслідок чого трапилося зіткнення двох човнів.

Унаслідок удару пасажир моторного човна отримав тяжкі тілесні ушкодження, від яких помер.

З метою уникнення відповідальності за скоєний злочин, власник моторного човна намагався втекти з місця події, проте в подальшому був затриманий працівниками поліції річкового порту «Київ».

За результатами проведення комплексу слідчих дій та на підставі судової водно-транспортної експертизи, власнику моторного човна повідомлено про підозру за ознаками вчинення злочинів, передбачених ст. 291, ч. 3 ст. 135 КК України (порушення чинних на транспорті правил та залишення в небезпеці особи, що спричинило її смерть). Зловмиснику загрожує до 8 років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...