«Вора в законі» на прізвисько «Андрій Львівській» затримали в Болгарії

Затримали одного із лідерів злочинного світу, також відомого за прізвиськом «Нєдєля», учора, 7 липня, в аеропорту м. Софія (Болгарія). Це стало можливим завдяки спільній роботі працівників Нацполіції України та тамтешніх колег-правоохоронців.

Встановлено, що «вор в законі» за підробленими документами намагався прибути до Болгарії. Під час митного контролю «Нєдєля» надав документи на ім’я іншої особи. Наразі українські поліцейські працюють із болгарськими колегами щодо подальшої екстрадиції «Андрія Львівського» на територію України.

Нагадаємо, весною 2020 року на підставі зібраних доказів «вору в законі» заочно повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, і за ініціативою Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції оголосили у міжнародний розшук.

За даними слідства, у 2009 році разом з іншими особами він вбив свого друга та бізнес-партнера. На той час «Андрій Львівський» прагнув отримати найвищий статус у злочинній ієрархії, а його товариш, з яким у нього виник конфлікт на ґрунті спільної злочинної діяльності, збирався ініціювати так звану «сходку» та поскаржитися на нього лідерам кримінального світу. У разі проведення такого зібрання підозрюваний не зміг би отримати статус «вора в законі», тому вирішив позбутися свого бізнес-партнера.

Через кілька років після вбивства, у  жовтні 2012 року, його «коронують» і надають статус «вора в законі». З того часу «Андрій Львівський» почав контролювати діяльність злочинних груп, «тіньові» схеми реального сектору економіки та відповідав за кримінальний «общак».

За скоєне «вору в законі» може загрожувати до 15-ти років ув’язнення. Крім того, його було внесено до санкційного списку РНБО.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

You may also like...