Ворожого корегувальника засудили до 8,5 років ув’язнення

Індустріальний районний суд міста Дніпра визнав громадянина винним у розголошенні інформації про розташування особового складу та військової техніки Збройних сил України.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 1 листопада.

Мешканець міста Краматорська Донецької області 1993 р.н. листувався у Telegram із чоловіком, який тривалий час був членом розвідувального підрозділу військової частини 1-го армійського корпусу «Донецької народної республіки».

27 серпня 2022 року обвинувачений надіслав бойовику голосове повідомлення. Він розповів, що в закинутому гуртожитку біля Краматорського автовокзалу перебувають українські військові та їх техніка, про обстріли інфраструктури міста та зведення фортифікаційних споруд біля Краматорського автовокзалу.

8 вересня того ж року зловмисника затримали. Він одразу визнав вину і на слідчому експерименті показував на карті, які позиції ЗСУ повідомив представникові «ДНР».

У судовому засіданні чоловік пояснив, що 24 лютого 2022 року переглядав у мобільному телефоні новини російських політиків, звідкіля він отримував постійно інформацію політичного та воєнного характеру, не перевіряючи в інших джералх. Він дізнався, що почалася так звана «спецоперация» і російські війська повинні були звільнити територію держави України, громадянином якої він є. Слідкуючи за публікаціями, під відео на Youtube він побачив посилання, перейшов за ним і підписався на телеграм-канал та почав листуватися з його автором в особистих повідомленнях. Співрозмовником виявився представник збройних сил РФ, який запропонував йому надавати відмості про позиції ЗСУ в Краматорську. Він погодився і діяв за власними ідейними мотивами. У судових дебатах обвинувачений сказав, що нібито щиро покаявся, розуміє негативні наслідки скоєного і просив призначити йому мінімальне покарання.

Також допитали свідка, який знає обвинуваченого з дитинства і підтвердив, що той завжди підтримував російські погляди. Товариш начебто зізнався йому, що що спілкується з представником «ДНР» через телеграм канал, але про що саме свідок не знав.

Чоловіка позбавлення волі строком на вісім років і шість місяців.

You may also like...