Вперше засуджено чиновника, який виписав собі премію на 695% від посадового окладу

Вперше за матеріалами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на три роки позбавили волі одеського посадовця, що сам собі виписав премії на 695% від посадового окладу

Про це повідомляє прес-служба САП у Facebook.

Зазначається, що 18 березня в суді Київського районного суду міста Одеси за участі прокурорів САП оголосили вирок колишньому голові Захарівської РДА ї в Одеській області, який, зловживаючи своїм службовим становищем, безпідставно виписав самому собі надбавки на загальну суму понад 65 тис. гривень.

У подальшому, аби приховати свої злочині намірі, посадовець усно звернувся до заступника голови Одеської ОДА з проханням поставити “проміжну” резолюцію в зазначеному листі.

Таким чином, обвинувачений усвідомлюючи, що надбавки законно не погодженні, підписав розпорядження, якими назначив собі надбавки в розмірі 695 % від посадового окладу.

Суд, підтримавши позицію прокурора САП , визнав колишнього голову Захарівської РДА в Одеській області виним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191 ККУ, та засудив до 3 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 3 роки.

Крім того, задоволено позов Захарівської РДА про стягнення з обвинуваченого 65 403,4 гривень на користь позивача. // Вартові еспресо

You may also like...