За домашнє насильство кривдник отримає 6 місяців арешту

Жителя Єланецького району засуджено до реальної міри покарання за вчинення психологічного насилля над своєю співмешканкою та її 5 дітьми

Вознесенська місцева прокуратура підтримала державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно жителя с. с. Кам’янка Єланецького району, який систематично вчиняв психологічне насильство у сім’ї (ст. 126-1 КК України).

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури, встановлено, що чоловік незважаючи на неодноразове притягнення до адміністративної відповідальності за вчинення насильства в сім’ї, передбаченого ч. 2 ст. 173-2 КУпАП, а також вжиті поліцією превентивні заходи, належних висновків для себе не зробив та продовжував систематично вчиняти над своєю співмешканкою та її п’ятьома дітьми психологічне насильство, які виражались у постійних побутових сварках, пошкодженні майна, образах нецензурною лайкою та погрозах нанесення тілесних ушкоджень.

Внаслідок вказаних протиправних дій кривдника, жінці та дітям спричинено психологічні страждання, у зв’язку з чим вони проходять реабілітацію у Обласному центрі соціально-психологічної допомоги в м. Вознесенську.

За результатами розгляду обвинувального акту Єланецьким районним судом зловмисника визнали винним у вчиненні домашнього насильства та засуджено до 6 місяців арешту.

Наразі вирок набрав законної сили.

УК

You may also like...