За домашню тиранію жителю Коростишева загрожує позбавлення волі

Коростишівські правоохоронці закінчили досудове розслідування вчинення жителем міста домашнього насильства відносно матері. За це 35-річному чоловікові може загрожувати ув’язнення.

За допомогою поліцейських через тиранію дорослого сина 56-річна містянка зверталась уже не вперше.

За словами жінки, її 35-річний син не мав стабільного заробітку і зловживав спиртним. У хмільному стані він часто провокував конфлікти з членами родини та чинив психологічний тиск на матір, яка проживає в одному з ним домоволодінні. Жінка спочатку намагалася достукатися до здорового глузду сина самостійно, проте, коли зрозуміла, що її зусилля марні, звернулася за допомогою до правоохоронців.

Упродовж тривалого часу дільничні офіцери поліції працювали з родиною. Неодноразово правоохоронці складали відносно кривдника адміністративні протоколи за вчинення домашнього насильства та виносили йому приписи із забороною контактувати з матір’ю на встановлений період часу. До вирішення кризової ситуації у родині поліцейські залучали і спеціалістів соціальних служб. Проте превенція не принесла бажаного результату і чоловік знову взявся за своє.

Відтак правоохоронці відкрили кримінальне провадження і невдовзі слідчі повідомили йому про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України. Після проведення необхідних процесуальних дій досудове розслідування завершено, а обвинувальний акт відносно кривдника нині скеровано до суду.

Відповідно до кримінального законодавства України за такі діяння чоловікові загрожує покарання від штрафу до двох років позбавлення волі.

Житомирське районне управління поліції

You may also like...