За вбивство двох своїх знайомих судитимуть 22-річного харків’янина

Салтівською окружною прокуратурою м. Харкова направлено до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка за фактом умисного вбивства, розбою та спроби знищення майна шляхом підпалу (п. п. 1, 4, 6 ч .2 ст. 115, ч. 4 ст. 187, ч.2 ст. 15, ч.2 ст. 194  КК України).

Як повідомив керівник окружної прокуратури Руслан Скуратович, слідством встановлено, що харків’янин заздалегідь ретельно спланував вбивство своїх знайомих з метою заволодіння їх майном – грошовими коштами та мобільними телефонами.


Так, підозрюваний, діючи з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю наніс множинні тілесні ушкодження в різні частини тіла спочатку 25-річній дівчині, а після неї 29-річному чоловіку.

Вже після настання смерті обох потерпілих чоловік намагався приховати сліди злочину, спробувавши підпалити квартиру.

Максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Досудове розслідування проводили слідчі Харківського районного управління поліції №2 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — батальйон поліції особливого призначення ГУНП в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

You may also like...